به گزارش خبر جنوب فارس:نتايج مطالعه اخير در ايتاليا نشان داده که عصاره گوجه فرنگي براي سرکوب پيشروي و سلول سازي سلولهاي بدخيم سرطان معده مفيد است و راه را براي درمانهاي جديد براي اين بيماري کشنده هموار ميکند.دانيلا بارون، سرپرست تيم تحقيق از مرکز تحقيقات سرطان شناسي مرکوليانو ايتاليا، در اين باره ميگويد: به […]
به گزارش خبر جنوب فارس:نتايج مطالعه اخير در ايتاليا نشان داده که عصاره گوجه فرنگي براي سرکوب پيشروي و سلول سازي سلولهاي بدخيم سرطان معده مفيد است و راه را براي درمانهاي جديد براي اين بيماري کشنده هموار ميکند.دانيلا بارون، سرپرست تيم تحقيق از مرکز تحقيقات سرطان شناسي مرکوليانو ايتاليا، در اين باره ميگويد: به نظر ميرسد اثر ضدتوموري گوجه فرنگي با ليکوپن ارتباطي ندارد. پس از تجزيه و تحليل عصارههاي گوجه فرنگي از نظر توانايي آنها در مقابله با ردههاي سلولي سرطان معده، محققان دريافتند که عصاره انواع گوجه فرنگي قادر به مهار رشد سلولهاي بدخيم است.طبق نتايج، اين عصاره توانايي حرکت و پيشروي سلولهاي سرطاني در معده را مهار ميکند، همچنين چرخه سلولي را از طريق تنظيم پروتئينهاي خانواده رتينوبلاستوما و مهارکنندههاي خاص چرخه سلولي متوقف ميکند و در نهايت باعث مرگ سلول سرطاني در اثر آپوپتوز ميشود.سرطان معده که چهارمين نوع شايع سرطان در جهان است، نوعي سرطان است که از معده شروع مي شود و در سراسر بدن پخش شده و با عوامل ژنتيکي، عفونت هليکوباکتر پيلوري (عفونت باکتريايي که باعث التهاب معده، بيماري زخم معده و انواع خاصي از سرطان معده ميشود) مرتبط است.عادات غذايي نامناسب مثل مصرف غذاهاي دودي و شور هم در اين زمينه تاثيرگذار هستند.برخي از علائم و نشانهها شامل؛ مشکلات بلع، احساس نفخ بعد از غذا خوردن، احساس سيري بعد از خوردن وعدههاي غذايي کوچک، کاهش وزن ناخواسته، سوء هاضمه، معده درد، حالت تهوع و استفراغ، سوزش سردل ؛ ممکن است نشانه هاي سرطان معده باشد.