نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد، رژیمهای کتو و پالئو از نظر تغذیهای و تاثیرات زیست محیطی باوجود طرفداران زیادشان ،چندان مطلوب نیستند
به گزارش خبرجنوب فارس، افرادی که از رژیمهای کتو استفاده میکنند، کربوهیدراتهایی مانند نان، ماکارونی، سیب زمینی یا برنج را از غذای روزانه خود حذف می کنند و به جای آن مقدار زیادی پروتئین میخورند. این رژیم بدن را در حالتی قرار میدهد که برای تامین انرژی خود، به چربی متکی است. رژیم پالئو نیز فقط شامل غذاهایی میشود که انسانها میتوانستند در دوران غارنشینی خود از طریق شکار، ماهیگیری یا جمع آوری غذا تهیه کنند. این رژیم شامل گوشت، ماهی، تخم مرغ، آجیل، دانه ها، میوه ها، سبزیجات، گیاهان و ادویه جات هستند. پروفسور دیگو رز، استاد دانشگاه تولین و پژوهشگر ارشد این گروه مطالعاتی میگوید: ما به تأثیرات منفی این رژیم بر شرایط زیست محیطی مشکوک بودیم، زیرا این رژیمها گوشت محور هستند، اما تاکنون هیچگاه رژیمهای کتو و پالئو با استفاده از یک چارچوب مشترک علمی مقایسه نشده بود. این مطالعه نشان میدهد: رژیمها کتو و پالئو حاوی کمترین میزان ویتامین هستند و در عین حال بالاترین ردپای کربن را دارند. بررسیهای انجام شده همچنین گویای این حقیقت هستند که این دو رژیم غذایی به ترتیب به ازای هر هزار کالری مصرفی، تقریباً ۳ و ۲.۶ کیلوگرم دی اکسید کربن تولید میکنند. محققان در مطالعات خود دریافتند:رژیم گیاهخواری با وزن ۰.۷ کیلوگرم کمترین تأثیر را بر آب و هوا دارد و کمتر از یک چهارم انتشار رژیم کتو، کربن تولید میکند. نتایج این مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد، بر اساس نظرسنجی از بیش از ۱۶ هزار بزرگسال به دست آمده است. طی این پژوهش به رژیمهای غذایی فردی بر اساس شاخص تغذیه سالم، امتیازهایی اختصاص داده شده است و در نهایت میانگین نمرات برای کسانی که از هر نوع رژیم غذایی استفاده میکردند محاسبه شد. در این جامعه آماری، همه چیزخواران که گوشت و سبزیجات را با هم میخورند، شایعترین گروه بودند که ۸۶ درصد از شرکت کنندگان را تشکیل میدادند. نویسندگان مطالعه خاطرنشان میکنند: اگر یک سوم از شرکت کنندگان برای یک روز خاص گیاهخوار شوند، ردپای تولید کربن کاهش یافته در جهان به طور متوسط برابر با حذف حرکت یک خودرو برای ۳۴۰ میلیون مایل خواهد بود. هنگامی که آنها نسخههای رژیم غذایی مدیترانهای یا محدودکننده گوشت چرب را بررسی کردند، مشخص شد هم ردپای کربن و هم امتیازات کیفیت تغذیه افراد بهبود پیدا میکند. دکتر رز در این باره میگوید: تغییر آب و هوایی یکی از مهمترین مشکلات زمان ماست و بسیاری از مردم علاقهمند هستند که به سمت یک رژیم غذایی گیاهی بروند. بر اساس نتایج مطالعات ما مشخص شد این امر باعث کاهش رد پای کربنی انسان و به طور کلی سلامت بیشتر خواهد شد. تحقیقات ما همچنین نشان میدهد: برای بهبود سلامت و کمک به محیط زیست نیازی نیست حتما مصرف گوشت را کنار بگذاریم و گیاهخوار شویم. باید در نظر داشت بر اساس آمارهای رسمی سازمان ملل اعلام شده است که یک سوم انتشار گازهای گلخانهای جهان از صنایع غذایی ناشی میشود. گوشت گاو، به طور خاص، مسئول انتشار کربن تا ۱۰ برابر بیشتر از صنعت مرغ و بیش از ۲۰ برابر بیشتر از تولید آجیل است؛ بنابراین پیروی از رژیمهای غذایی مانند کتو که صرفا در آن گوشت و چربی مصرف میشود، کاملا برای انسان و محیط زیست مضر هستند.