خیرجنوب فارس_عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس از ثبت فرمولاسیون برای تولید نان سنگک از آرد گندم و بلوط خبر داد.
خیرجنوب فارس_عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس از ثبت فرمولاسیون برای تولید نان سنگک از آرد گندم و بلوط خبر داد.
پایگاه اطلاع رسانی وتحلیل خبرجنوب فارس؛پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس افزود:این پژوهش از ۵ سال قبل با هزینه ۳۰ میلیون تومانی آغاز شده است و هم اکنون به ثبت رسیده است. این محقق گروه صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت افزود:در تهیه این نان سنگک جدید از فرمولاسیون مخلوط ۸۰ تا تا ۸۵ درصدد آرد گندم مخصوص نان سنگک و ۱۵ تا ۲۰ درصد آرد بلوط استفاده میشود.
وی بالا بودن مواد سلنی، خواص بالای آنتی اکسیدانی وضد سرطانی، فیبر زیاد و وجود مواد مغذی بسیار زیاد در این نان سنگگک در مقایسه با نان سنگک معمولی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه میوه بلوط (Quercus brantti) در جنگلهای زاگرس از جنبههای مختلفی حائز اهمیت است، اضافه بر ارزشهای خوراکی-دارویی از لحاظ میزان اندوخته کربن و همچنین زادآوری جنگل هم از اهمیت ویژهای برخوردار است بنابراین با انجام تحقیقات و بررسی فرآوری میوه بلوط و به کار گرفتن آن در تولید محصولات مختلف نه تنها میتوان از ارزش غذایی بالا و دارویی آن بهره جست بلکه میتوان شرایطی برای حفظ جنگلهای بلوط و اشتغال مردم روستایی با فروش بلوط مهیا کرد.